Schilder uit Ursem breidt machinepark uit met eerste Develon DX140LC-7K Long Reach voor duurzame baggerprojecten

Gepubliceerd op: 21 oktober 2024

J.P. Schilder B.V. uit Ursem heeft haar machinepark versterkt met de nieuwste Develon DX140LC-7K, een 14-tonner met een verlengde giek die speciaal is ontworpen voor long reach werkzaamheden. Deze machine zal voornamelijk worden ingezet voor duurzame baggerwerkzaamheden, essentieel voor het behoud van natuurgebieden en waterwegen.

Schilder is al ruim 60 jaar actief in de baggersector en heeft een solide reputatie opgebouwd als één van de grootste kleinschalige baggeraars in Europa. Het bedrijf voert baggerwerkzaamheden uit in stedelijke, landelijke en natuurgebieden, waarbij de nieuwe DX140LC-7K een belangrijke rol gaat spelen. Dankzij de lange reikwijdte van deze machine is Schilder in staat om moeilijk bereikbare watergangen efficiënt te onderhouden, wat bijdraagt aan het herstel en behoud van natuurlijke ecosystemen.

Duurzaamheid staat centraal in de aanpak van Schilder. Naast baggerwerkzaamheden biedt het bedrijf creatieve oplossingen voor het hergebruik van baggerspecie, aanleg van baggerdepots en waterbodemsaneringen. Het nieuwe materieel, uitgerust met geavanceerde technologie, stelt het team van gecertificeerde professionals in staat om deze werkzaamheden nog nauwkeuriger en effectiever uit te voeren. Hierbij wordt steeds gekeken naar de specifieke omstandigheden van een project, zoals de diepte van de watergang, de bereikbaarheid en de hoeveelheid slib, om de juiste baggertechniek in te zetten.

Met de aanschaf van de Develon DX140LC-7K versterkt Schilder haar positie als voorloper in duurzame waterbouw en baggerwerken. Deze investering draagt bij aan het optimaliseren van hun werkzaamheden en het leveren van maatwerkoplossingen voor uiteenlopende projecten, van waterbodemsaneringen tot oeverconstructies.